Toelichting

Adelburcht

Hoe is het mogelijk. Een stad die ik voor één keer eens niet naar mezelf genoemd heb. Het was de derde stad die ik tekende en ik dacht toen, laat ik eens wat anders doen. Ik zocht een naam die wat kracht uitstraalde en dit heb ik toen gevonden in de naam Adelburcht. De naam verwijst naar de adelaar, zeer toepasselijk aangezien de tekening getekend is in vogelvluchtperspectief. En burcht vind ik altijd mooi klinken. Het moest een belangrijke stad worden, en iemand die van adel is, is natuurlijk ook een belangrijk persoon. Bovendien begint de stad met de letter A, net als Antwerpen, een stad waar ik veel inspiratie uithaal.

Al moet ik wel zeggen dat bij deze tekening ook veel gebouwen uit Brussel een voorbeeld zijn geweest. Voorbeelden hiervan zijn de Kathedraal van St. Michiels en St. Goedele, het Stadhuis, en de Basiliek van Koekelberg. Ook de Heizel wilde ik op mijn eigen manier in de stad verwerken.

Het jammere aan de tekening van de gemeente Adelburcht is dat ik deze nooit heb voltooid. Op een gegeven moment had ik zoveel in mijn hoofd wat ik op papier wilde zetten en toen was ik op den duur overal tegelijk bezig. De tekening werd bovendien echt enorm groot. En de doorslag gaf dat ik niet meer aan hetzelfde tekenpapier kon raken als hetgeen wat ik al gebruikt had. Dus dan maar stoppen, jammer maar helaas. Maar toch met een zeer gedetailleerd eindresultaat. Op veel plaatsen in de stad zijn zelfs op een gedetailleerde manier de straatstenen getekend. Het is echt een stad waar historie en modern met elkaar gecombineerd zijn en het is een stad met heel veel snelwegen.

Geef een reactie